Vernee Thor

Vernee Thor

Az elmúlt napokban meg kellett válnom kb. két éve használt Sony Z szériás vízálló telefonomtól, ugyanis beázott. Mint utólag jobban megvizsgáltam, volt egy mikrorepedés az USB interfészt takaró "sipkán", ami a beázás elleni védelemért lett volna felelős. Nem mondom, hogy túl gyakran cserélgetném a telefonjaimat, de az elmúlt évek tapasztalatai közül kiemelkedően kellemetlenek voltak az alábbiak:
1. Az előző telefonjaimat nem általam okozott hardverhibák miatt kellett cserélnem.
2. A nagy gyártók (volt Sony-m, Samsung-om, LG-m az elmúlt években) szoftveres frissítési hajlandóságot nem nagyon mutatnak, még kritikus biztonsági frissítések terén sem.

Fentieket tekintve úgy döntöttem, hogy nem fogok több százezer forintot áldozni egy olyan eszközért, ami lehet, hogy szintén csak egy-két évig szolgálna. Pár nap guglizás után akadtam rá a Vernee márkára, annak is a Thor modelljére. Magyar nyelvű teszt elérhető a MobilAréna oldalán, így ettől most eltekintek. Összefoglalnám röviden az eddigi tapasztalataimat:

  • Flip Stand tokkal, üvegfóliával, készülékkel együtt sem fizettem még 50.000 Ft-ot sem egy Android 6-al jövő, 5”-os, 720p-s, 8 x 1.3 GHz 64 bites CPU, 3 GB RAM, 16 GB tárhely, valódi DualSIM-es (azaz van microSD bővítési lehetőség), ujjlenyomat olvasóval rendelkező, 13 illetve 5 MP-s, full HD-ban rögzítő kamerával szerelt telefonért.
  • Fizikai érzetre minden jó, nem ropog, nem zörög, szép vékony, jó fogású telefon.
  • Kifejezetten nagy pozitívum szerintem, hogy az Uber-en kívül semmilyen más külsös szoftver nincs előre telepítve, csak az Android által alapértelmezetten szállított Google termékek.
  • Az elmúlt napokban (miközben szinte folyamatosan használtam, hiszen be kellett laknom) nem tapasztaltam lassulást, fagyást, szoftveres problémát.
  • Az NFC hiánya még fájó pont, de majd megszokom.
  • Eddig egyetlen kivetnivalót találtam, az a kamera. Az autófókusz nem túl pontos, illetve a készített képek könnyen homályosak, bemozdultak lesznek, ha nem tartja az ember elég masszívan a telefont, miközben fotót készít.

Ár-érték arányban eddig tehát jó vételnek tűnik. Egyelőre ennyit tudok mondani az eszközről, ha lesz bármilyen tapasztalatom, megírom.