Kulcsszó - iphone

Párom a napokban, bő négy év használat után lecseréli az iPhoneját egy Androidos telefonra. A képek, zenék, videók és egyéb személyes adatok átmásolása úgy néz ki, megoldott, azonban a névjegyek átmásolása nem. Íme egy rövid tutorial:

  • Menjünk fel az icloud.com oldalra, majd lépjünk be Apple IDnkkal. Legyen kéznél az iPhoneunk, ugyanis az Apple ID és a jelszó megadása után a telefonon fog megjelenni a kétlépcsős azonosítás második lépcsőjéhez tartozó számkód, amit szintén meg kell adnunk az oldalon.
  • Ezután válasszuk Kontaktok menüpontot, kattintsunk az átmásolni kívánt névjegycsoportra (pl. Összes Kontakt), klikk a bal alsó sarokban található fogaskerék ikonra, és itt az Összes Kijelölése, majd a vCard exportálása lehetőségre.
  • Az előbbi lépésben letöltöttük eszközünkre az iPhoneunkon lévő névjegyeket. Most nyissuk meg a contacts.google.com oldalt, jelentkezzünk be Google fiókunkkal. (A Google Címtár új felületén nem lehet valamilyen oknál fogja importálni, így amennyiben a Google Címtár új felületét használjuk, kattintsunk a bal oldalon lévő Továbbiak linkre, majd az Importálásra és válasszuk ki a CSV- vagy vCard-fájl opciót. A felület ezután át fog dobni a régi verzióra.) A régi felületen válasszuk a Továbbiak, Importálás lehetőséget, tallózzuk be az előző lépésben letöltött fájlt, majd nyomjunk az Importálás gombra. Érdekesség, hogy az Importálás gomb megnyomása után nem kapunk semmilyen visszajelzést, és a névjegyek sem jelennek meg egyből. Töltsük újra a böngészőnkben az oldalt, ezután a bal oldali sávban meg fog jelenni egy új csoport, amiben megtalálhatóak lesznek a importált névjegyek. Ha a fentiekkel végeztünk, az Androidos telefonunkon már csak be kell lépni a Google fiókunkba (ha még nem tettük volna meg), majd engedélyezni a névjegyek szinkronizálását.