Legfrissebb bejegyzések

A minap szükségem volt jelszóvédett PFX fájlokat konvertálni, mivel Apache2 webszerver alatt használtunk volna ilyen fájlformátumú SSL-t.
A konvertálás menete a következő volt:
openssl pkcs12 -in ssl.pfx -nocerts -out keyfile-encrypted.keyopenssl rsa -in keyfile-encrypted.key -outform PEM -out keyfile-decrypted.key
openssl pkcs12 -in ssl.pfx -cacerts -nokeys -chain | sed -ne '/-BEGIN CERTIFICATE-/,/-END CERTIFICATE-/p' > chain.crt
A fenti parancsokkal generált három fájlt (certificate.crt, chain.crt és keyfile-decrypted.key) az alábbiak szerint kell beilleszteni az Apache2 adott site-jának konfigurációs fájljába:
SSLCertificateFile /etc/ssl/mywebsite/certificate.crt
SSLCertificateKeyFile /etc/ssl/mywebsite/keyfile-decrypted.key
SSLCertificateChainFile /etc/ssl/mywebsite/chain.crt
Az Apache2 reload-olása után már az új tanúsítvánnyal tölt be az érintett weboldal.

Hosszabb kihagyás után most egy rövid széljegyzetet osztanék meg veletek.
Több cégnél is használjuk a címben említett terméket, mely hálózaton keresztüli mentést, visszaállítást, archiválást nyújt, mindez CLI-ből és webes felületről is kezelhető módon. A mentések között a normál, inkrementális, differenciális opciókat is használhatjuk. A mentendő rendszerekhez való hozzáférést a BareOS a saját agent-jén keresztül valósítja meg.
Ha érdekel titeket a termék, ide kattintva éritek el a hivatalos oldalát. Ha pedig segítséggel ismerkednél meg a rendszerrel, a DevOpsAkadémia korábbi képzését tudom javasolni.

Kedves Olvasóm!
Az elmúlt időszakban picit háttérbe szorult ez a blogom a mindennapi egyéb elfoglaltságok miatt. Ha szeretnél tőlem bejegyzéseket olvasni, a RendszerIT blogjában szoktam írni, de ígérem, igyekszem majd ide is egy-két posztot készíteni a következő hónapokban. Köszönöm a megértést! :)